4 gedachten over “Dorpsgat

 1. Wethouder Ton Stam had het in een eerste bericht op bol-an.nl over ‘er wordt wat verbouwd’. ( https://bol-an.nl/rumoer-in-het-dorp-wie-zei-wat-nou-precies/ )Toen de hele zaak plat lag heeft Leo Janssen de wethouder nog maar eens gebeld. Hij geeft de woorden van de wethouder weer met de zin ‘De wethouder vindt het verschil tussen fors verbouwen en sloop in dit geval niet buitengewoon interessant’. Maar daar raak ik de draad kwijt. Er was helemaal geen sprake van fors verbouwen, laat staan van sloop. Er zou gewoon wat verbouwd worden. Waarom vertelt de wethouder niet gewoon eerlijk wat er gebeurt in het dorp? ( https://bol-an.nl/en-toen-was-er-niets-meer/ )

  Oog: vergunningen nalezen op gemeentesite levert betrouwbare info op …

  Like

  1. Dat is natuurlijk waar. Het punt is dat we met vergunningen in een juridisch begrippenapparaat zitten en er op Facebook ed. in lekentaal wordt gesproken. Een ervaren wethouder hoort dat te weten. Ik ben geen jurist maar kan me voorstellen dat sloop onderdeel is van een containerbegrip ‘verbouw’. In lekentaal is dat verwarrend. In plaats van dat de wethouder een dergelijk soort toelichting geeft, vervalt hij in nuance; ‘geen sloop/ er wordt wat verbouwd’ verschuift naar ‘flink verbouwen/sloop’. Niks geen containerbegrip maar een schuivende schaal. Nu de wethouder is zijn communicatie die nuance gebruikt wordt hij daar door op aangesproken. Vanuit een burger bezien logisch. Juridisch wellicht niet maar dan zeg ik ‘Joh, wethouder volg eens een cursus communicatie’.

   Like

   1. Oog: opvallend is dat er wel een vergunning te vinden is ‘het herbouwen van een pand’, maar geen sloopvergunning …

    Like

 2. Zo een geweldig pand was het ook niet .. eigenlijk best wel een lelijke puist…maar je weet eigenlijk niet beter want het stond er al een poos.
  Onlangs liep ik weer eens door Laren heen, je moet wat in deze tijden … en waar ik 5 jaar geleden nog wel wist wat er stond is er nu zoveel veranderd..dat ik de weg aardig kwijt ben. Ik hoop dat er iets knaps voor terugkomt ..maar met de visie die in Laren heerst vrees ik het ergste.
  Want als je dit verbouwen of zelfs flink verbouwen durft te noemen dan ben je toch behoorlijk vh padje…en dan raak ik de weg nog meer kwijt 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s