Binnendorps stiltegebied

Maak van de Brink een binnendorps stiltegebied.
Een plek die alleen toegankelijk is voor voetgangers, waar wat paden liggen waarlangs men kan mijmeren, waar een paar zitjes zijn waar men kan converseren, nadenken of een boek lezen, waar met diverse aanplant en botanische voorzieningen een universum wordt gecreëerd van beschaving en duurzaamheid, van ruimte voor het zelf, een tegenwicht voor de leegheid en het geraas van het leven van alle dag. Her en der fraaie banken, mooie lichtarmaturen, een paar beelden. Ontdaan van claims van de hangende schooljeugd, ontdaan van ‘sfeerzoekende’ ijsbaanhoreca, ontdaan van in ‘art’ vermomde commercie en nep-identiteit. Plus het in/aan de aangrenzende straten/lanen verwijderen van illegale objecten en het stringent handhaven van wet- en regelgeving wat betreft hekken en hagen op de erfgrens.

Zo zal er een locatie ontstaan die kan bijdragen aan de sociale cohesie, aan rust en dorps zelfrespect – een permanente in- en uitademing van individuele bescheidenheid en een collectieve zorg voor het bestaan.

6 gedachten over “Binnendorps stiltegebied

  1. Prachtige taal, waarin een sfeer gevangen wordt die menigeen zal aanspreken, waarin een verleden weer voelbaar wordt en laat zien hoe ver we daarvan al verwijderd zijn. Een uitstekende suggestie.

  2. Een idee dat iedere rechtgeaarde Laarder zeker zal omarmen.
    Sinds enkele decennia is “Laren” en “beschaving” echter bijna een oxymoron.

  3. Stiltegebied zal het niet worden … maar een parkachtige omgeving zou wel mooi zijn.
    Laten we niet vergeten wat de Brink was en nu is … het is natuurlijk zo gecultiveerd dat er weinig origineel meer is …maar een mooi groen hart? wel open houden dan …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s