Laat die plataan maar staan!

Aan het Dokter Keemanpaadje moeten vier sociale-huurwoningen komen. Puck (91) en Bep (89), beiden bewoonsters van de achterliggende Pastoor Hendriksflat, zijn in actie gekomen om de kap van negen bomen tegen te gaan. Puck: ‘Iedereen een dak boven z’n hoofd, dat kunnen we begrijpen. Maar dat kan hier ook zonder bomenkap.’ Vooral de majestueuze plataan – met een omtrek van 3,50 meter en een doorsnede van 111 cm – gaat de dames aan het hart. Puck: ‘En anderen ook. We hebben inmiddels ruim vijftig handtekeningen van omwonenden die tegen de kap zijn én die willen dat het karakteristieke Dokter Keemanpaadje blijft bestaan.’
Beide dames hopen dat de politiek de kwestie oppakt. Volgens hen gaat het immers ook om het woongenot van zowel hun mede-flatbewoners, de bewoners van de Johanneshove en Onder de Bogen als van passanten.

5 gedachten over “Laat die plataan maar staan!

 1. Met een omtrek van 3.50 meter en hoogte van pakweg 25 meter schat ik deze monumentale boom op 250 jaar. Het zou verstandig zijn wanneer deze dames Staatsbosbeheer inschakelen om de boom te beoordelen. Zij hebben de expertise om een goed advies uit te brengen. Veel succes!

 2. Staatsbosbeheer??? Dat is inmiddels bijna een criminele organisatie geworden!
  Onze overheden zijn dat eveneens, gelet op de kaalslag die ons land momenteel treft. Alles wordt nog eens gesubsidieerd door de Europese Unie ook, omdat ‘duurzame’ energie zo nodig in aangepaste kolencentrales moet worden gestookt onder het mom ‘vergroening’.

  Ik ben absoluut een groot voorstander van duurzaam milieubeheer, maar het nieuwe mantra is niets anders dan een van de grootste leugens van het huidige millennium, waar het in werkelijkheid om nieuwe verdienmodellen gaat.

  Nochtans, u geeft een goed bedoeld advies en daarvoor verdient u een compliment.

  https://nos.nl/nieuwsuur/artikel/2280596-staatsbosbeheer-wil-duidelijker-bosbeleid-van-minister.html

 3. Ter aanvulling voeg ik nog enkele bronnen toe over het kappen van bomen, t.b.v. andere lezers en Oog, van wie ik weet dat ook hij oprecht begaan is met het lot van de natuur. De bronnen kunnen van pas komen om meer burgers attent te maken op hetgeen er allemaal gaande is.

  1) https://www.omroepgelderland.nl/nieuws/2406891/Linten-en-spandoeken-om-kap-van-343-eiken-te-voorkomen
  Zie ook het clipje met dhr. Jaap Cannegieter, namens Bomenstichting Achterhoek. De man heeft gelijk.

  2) https://eenvandaag.avrotros.nl/item/greenpeace-dreigt-met-kort-geding-kolencentrales-houden-zich-niet-aan-de-afspraken/

  3) https://www.telegraaf.nl/watuzegt/3487835/bomenslachting-door-energiecentrales

  Internationaal gaat het ook helemaal niet goed.
  Via onder andere Amazon Watch, Dogwood Alliance en The Rainforest Site (Facebook, Twitter) houd ik mijzelf op de hoogte.

 4. Goed zo ,Ronald . In Nederland trekken Harry Hobo en Kees Piel , mijn alter ego ten strijde tegen Staatsbosbeheer . Google en je komt hen tegen . Reaktie van Maria Piel .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s